Haaveiletko uranvaihdosta?

Haaveiletko uranvaihdosta?

Uramuutos on iso asia. Siinä menee identiteetti vaihtoon ja muutos vaikuttaa koko lähipiiriin. Monet meistä sitä harkitsevat, mutta eivät koskaan uskaltaudu toteuttamaan. Uramuutos voi kuitenkin olla alku paremmalle elämänvaiheelle, jossa pystyt toteuttamaan itseäsi täydemmin. Muutos voi olla mahdollisuus tasapainoon.

FT Ingrid Biesen mukaan uramuutoksen taustalla on usein syvä kriisi. Muutokseen ei lähdetä kevyin perustein. Uramuutoksen tehneet naiset kokivat, että olivat löytäneet itsensä ja uskaltaneet vihdoin toimia oman pään mukaan muiden mielipiteistä välittämättä. Taustalla oli syvää väsymystä ja riittämättömyyden tunnetta.

Usein ajatus uramuutoksesta vahvistuu jonkun muun muutoksen tai kriisin ansiosta. Muutos voi olla vanhemmaksi tuleminen ja lapsen hoitaminen kotona, puolison sairastuminen tai työttömäksi jääminen. Ajatukset suuntautuvat uusille urille ja elämän rajallisuus sekä mahdollisuudet näyttäytyvät.

Suomi on urakeskeinen yhteiskunta. Kun tapaamme uuden ihmisen, meille on tärkeää tietää, mitä hän tekee työkseen. Lapset, parisuhde ja perhe eivät saa näkyä töissä. Oman uran tuulitunnelista on vaikea jäädä pois, koska se on olennainen osa identiteettiä. Ja toisaalta kokemus itsestä jonain täysin muuna tuntuu sisimmässä jo voimakkaana.

Isoon muutokseen ei kuitenkaan kannata hypätä suunnittelematta. Ammattitaitoisen valmentajan kanssa arvioit tämän hetkisen tilanteen monipuolisesti, asetat tavoitteen ja teet suunnitelman. Halutessasi olen tukenasi koko muutoksen ajan tukien ja ajatuksia kanssasi pallotellen.
Valmentajan avulla voit varmistua omista toiveistasi. Minun kanssani löydämme ne esteet ja asenteet, jotka ovat muutoksen tiellä. Teemme hyvin kartoitetun polun uuteen päämäärään. Tyhjän päälle ei tarvitse, eikä kannata, hypätä. Katso uusittu uravalmennuspakettini!