Peukku sulle!

Peukku sulle!

Kun maailma tulvii globaaleja uhkia ja silmittömiä väkivaltauutisia koemme turvattomuutta. Uhat ovat sellaisia, ettemme voi niitä yksin ratkaista tai vaaroihin varautua. Tällaisessa tilanteessa alamme usein hakea ja kartuttaa turvallisuuden tunnetta jostain helpommin saatavilla olevasta, kuten rahasta tai sosiaalisesta hyväksymisestä.

Sosiaalisen median maailma näyttäytyy houkuttelevana. Kenellä tahansa meistä on periaatteessa mahdollisuus saavuttaa miljoonien tykkäysten tai seuraajien joukko. Kuka vaan voi olla seuraava reality-tähti. Vai voiko sittenkään? Mahdollisuus lienee olemassa, mutta tykkäykset eivät koskaan tue jakaantumaan tasan. Ja alamme laskea, moniko ei minusta tykännyt. Ja koemme olomme entistä turvattomammiksi.

Loppujen lopuksi emme tarvitse tuhatta seuraajaa. Yksi tai kaksi hyvää ja läheistä ihmissuhdetta riittää hyvin. Tunne siitä, että joku tarvitsee sinua ja olet hänelle tärkeä. Ystävyys, jossa voit olla täysin oma itsesi ja ilmaista tunteesi pelotta.

Sisäisen turvallisuudentunteen perusta on luotu jo lapsuudessa. Mutta sitä voi ja kannattaa kehittää jatkuvasti. Opettele tuntemaan itsesi paremmin, luo rutiineilla tasaista arkea ja paranna tunnetaitojasi. Kaikkea tätä voit tehdä itseksesi, yhdessä ystävän kanssa tai hyvän coachin ohjaamana.

Turvallista vuotta 2019 Sinulle!