Mitä coachauksessa tapahtuu?

Mitä coachauksessa tapahtuu?

Useimmat asiakkaani kysyvät ennen ostopäätöstään, mitä siellä valmennuksessa sitten oikein tapahtuu. Ehkä se kiinnostaa sinuakin!

Life coaching on erityisen hyödyllistä elämän muutostilanteissa. Silloin kun:

  • elämä muuttuu sinulta kysymättä
  • itse haluat muutosta johonkin
  • tunnet, ehkä epämääräisestikin, että kaikki ei ole kohdallaan
  • et ole saavuttanut sitä, mitä haluaisit

Valmennus etenee tietyn peruskaavan mukaan. Valitaan tavoite, kartoitetaan nykytilanne, mietitään erilaiset mahdollisuudet saavuttaa tavoite ja tehdään suunnitelma. Toisinaan tavoite on selkeä ja prosessi etenee vauhdilla. Valmentajan tehtävä on tsempata ja seurata rinnalla. Toisinaan tavoite itsessään on alkuun täysin epäselvä. Silloin aloitamme elämäntilanteen kartoituksella ja muilla kartoittavilla tehtävillä. Tavoitteen löydyttyä voi etenemistä jarruttaa erilaiset tunteet ja uskomukset, joita puretaan yhdessä sekä harjoituksin että keskustellen.

Käytännössä tapaaminen on vastaanotollani, asiakkaan luona tai keskustelemme vaikka Skypen välityksellä. Enimmäkseen keskustelemme. Lisäksi teemme erilaisia tehtäviä sekä kotona, että tapaamisessa. Tehtävät valitaan asiakkaan mukaan. Ne voivat olla paperilomakkeita, kirjoittamista, nettikyselyitä tai vaikka piirtämistä. Mikä itse kullekin tuntuu luontevimmalta. Kaikki tehtävät pyrkivät selvittämään valmennettavan omia ajatuksia ja auttamaan uusien näkökulmien löytymisessä. Vääriä vastauksia tai virheitä ei voi tehdä. Eikä coach voi tietää sinulle sopivia vastauksia – vain sinä itse voit!

Jokainen coaching-prosessi on yksilöllinen. Kertoja voi olla yhdestä vaikka sataan. Tyypillisesti kolmen ja kuuden välillä. Life coaching on täysin luottamuksellista ja prosessi voidaan päättää mihin kertaan tahansa. Valmennus voi tapahtua myös koko perheelle tai pariskunnalle samanaikaisesti.

Kannattaa kokeilla ainakin kerran! Jos tavoitteet olisivat aina helposti saavutettavia, kukaan ei keskeyttäisi opintoja, ajautuisi avioeroon, keskeyttäisi opintoja, tuskailisi ylipainon tai itsetunnon kanssa. Yhdessä onnistumme ja vieläpä sujuvasti! Laitat aluksi minulle sähköpostia, sitten minä soitan sinulle ja voimme sopia jatkosta.